Balgoy en omgeving

oude prent van balgoy Balgoy (of Balgoij) is een oud dorpje aan de Maas, in de gemeente Wijchen (Gelderland). In het hart van het plaatsje zijn enkele karakteristieke boerderijen en een oude toren te vinden. De omgeving is landelijk, boerenland gemarkeerd door de maasheggen die bij deze streek horen (meer bij Maasheggen Balgoy). U kunt er heerlijk fietsen en wandelen. In de zomer zijn er enkele fietsveren over de Maas in bedrijf, wat een fietstochtje langs schilderachtige plaatsjes als Ravenstein, Grave en Batenburg extra leuk maakt. Joris Willems zingt over Balgoy dit lied dat hij samen met Bern Holleman schreef (met foto’s van o.a. Werner Peters en Mark van Haren):   Alle informatie over de vele fiets- en wandelroutes in het Land van Maas en Waal zijn te verkrijgen bij het Bezoekerscentrum Land van Heerlijkheden, waar u ook van alles over de streek te weten kunt komen. Vlakbij Balgoy, in Overasselt, kunt u Museum de Lage Hof bezoeken dat de agrarische geschiedenis in beeld brengt.

Klik op de link voor een mooie indruk van de gemeente Wijchen!  http://www.youtube.com/embed/uN_29SNChpc?list=PLurSj5-UrwLqe7k_7NohmnDY5Kgsk5oQT” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Recreatie Het recreatiegebied De Berendonck bij Wijchen, ‘het strand om de hoek’, heeft alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, wandelen, waterskiën, vissen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De kinderen kunnen buiten eindeloos spelen in Speeltuin de Blije Dries (met midgetgolf en zwemgelegenheid), binnen in speelparadijs Monkeytown, beide in Wijchen. In Wijchen is ook een modern binnenbad, De Meerval. Aan de Maas bij Niftrik is een jachthaven voor waterrecreatie. Ook in Grave, Ravenstein en Batenburg zijn jachthavens.

Ontspanning

Voor wie liever op een rustige manier ontspant zijn er verschillende sauna’s in de buurt bv.

Sauna Oase

Sauna Sanadome en of Senang http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/sauna-beauty-oase-senang/

Massage, sauna, eten, – en dan lekker slapen in Balgoy!

Rondom Nijmegen

Nijmegen, de stad van de Vierdaagse, is vlakbij, en de vele evenementen en muziekfestivals die daar plaatsvinden zijn vanuit Balgoy gemakkelijk bereikbaar. In de regio Rijk van Nijmegen is van alles aan cultuur, natuur, recreatie en ontspanning te beleven. In Wijchen zijn alle voorzieningen te vinden. Het winkelcentrum in Wijchen-Zuid is op enkele autominuten afstand.

Eten en drinken

Vlakbij aan de Maas richting Niftrik vindt u restaurant Hoogeerd. In Wijchen kunt u voor eten en drinken terecht bij Grand-café Sterrebosch en Thuis bij Fien. Restaurant De Leurse Hof is een goed adres in het pittoreske Leur. Ook in Ravenstein en Grave zijn diverse restaurants en café’s.

Om de hoek

Tegenover B&B Balgoy ‘de Holtsehoek’ vindt u boerderijwinkel Het Witte Huis en aan de andere kant tuincentrum Lepona.