“Het Voorhuis”

De ruime, gelijkvloerse accommodatie bereikt u via uw eigen voordeur. U heeft het hele voorhuis tot uw beschikking. Dit is altijd het woongedeelte geweest van de boerderij, die na een verbouwing in 2012 is aangepast aan de eisen van deze tijd. Veel originele elementen, zoals de deurkozijnen en de granieten vloer in de gang, zijn behouden. Door de inrichting in oude stijl ervaart u hier de sfeer van toen -maar met het comfort van vandaag! In het stalgedeelte van de boerderij wonen wij – Ruud en Yvon- nu zelf met onze kinderen.

Indeling

Door een eigen voordeur komt u in de centrale gang (kenmerkend voor een Gelderse halle boerderij), met rechts de keuken en links de kamers. Achter de kamers bevindt zich de moderne badkamer.

Kamers

In de eerste kamer met een oude eikenhouten eettafel wordt het uitgebreide ontbijt geserveerd. Hier vindt u ook een kast met spelletjes en boeken over de omgeving, de Maas, de natuur en Balgoy.

In de tweede kamer, ‘de goede kamer’, staan een luxe bedbank en fauteuil. De plek om te ontspannen met een glaasje wijn, lekker te lezen, of tv te kijken. In een handomdraai tovert u de bank om tot een comfortabel tweepersoonsbed.

Bedstee

Achter de ontbijtkamer is het meest romantische plekje van het huis: een prachtige grote bedstee. U slaapt op een goede, grote matras (1.70 x 1.80) en in de ruimte bij de bedstee is plaats voor uw garderobe. Door het raampje dat u ziet keek men in het achterhuis, of de koetjes en kalfjes ook de oogjes dicht hadden!

Badkamer

Via de ‘goede kamer’ komt u in de luxe badkamer, het pareltje van ons voorhuis. Oud en nieuw zijn hier optimaal gecombineerd: een ouderwetse tegelvloer, een heerlijk ligbad, een moderne grote regendouche, wastafel en toilet.

Keuken

Vroeger was dit de bijkeuken of ‘geut’, waar een pomp stond en een bak om in te wassen. Nu is het een prachtige keuken, in ouderwetse stijl, waar alles aanwezig is. Er is een koelkast en u kunt er zelf koffie en thee zetten maar ook een maaltijd bereiden.

Opkamer

Aan de keuken grenst de oude kelder, waar nog de weckflessen van vroeger staan en een originele koelbak. Daarboven is de opkamer, die met een kleine trap te bereiken is. In dit knusse kamertje is een tweepersoons slaapgelegenheid.